Werkwijze

SKR Tholen heeft een shredderlijn waarmee harde kunststoffen worden vermalen. Hieronder worden alle stappen van ons recyclingsproces uitgelicht.

Stap 1 - Goederenontvangst

Nadat we overeenstemming hebben bereikt over de levering van de kunststoffen, worden de kunststoffen afgehaald en/of geleverd aan ons adres aan de Curieweg 3 te Tholen. Wij slaan de kunststoffen tijdelijk op totdat de hoeveelheid van hetzelfde soort kunststoffen toereikend genoeg is om een batch te verwerken.

Stap 2 - Aanvoer productielijn

Nadat de kunststoffen getest en gesorteerd zijn op product en kwaliteit worden de kunststoffen aan het begin van de productlijn ingevoerd op de transportband.

Stap 3 - Shredder

De harde kunststoffen worden via de transportband in de shredder gestort. De shredder verkleint de harde kunststoffen naar delen van maximaal 8 centimeter.

Stap 4 - Metaaldetectie

Uit de shredder worden de voorverkleinde kunststoffen via een transportband door de metaaldetectie getransporteerd. De metaaldetectie detecteert alle nonferrometalen en ferrometalen.

Stap 5 - Aanvoer maalmolen

Na de detectie worden de harde kunststoffen fijngemalen in de maalmolen. Het maalgoed is nu circa 8 à 10 millimeter.

Stap 6 - Ontstoffen

De kunststoffen worden door het cycloonfilter gezogen waarbij wij het stof van het maalgoed scheiden. Om te garanderen dat er geen metalen in het maalgoed terecht komen is er een metaalscheider aan het eind van het productieproces geplaatst.

Stap 7 - Maalgoed

Het maalgoed komt in big bags die vervolgens worden gewogen en gereed gemaakt voor transport.